25 Ιουνίου 2011

“Επί του τύπου των ήλων”

Η σύγχρονη ιστορία μας, αποκαλύπτει ένα λαό που ηδονίζεται να το παίζει πειραματόζωο. Αποκαλύπτει ένα λαό της λογικής “επί του τύπου των ήλων” (μόνο όταν δοκιμάσει κάτι θα το αποδεχτεί). Αδυνατεί να δει τα στον περίγυρο τεκταινόμενα, αδυνατεί να τα ερμηνεύσει, αδυνατεί να προβλέψει τα μέλλοντα.
Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα σαφείς στα προγράμματά τους. Η παγκοσμιοποίηση και η πολυπολιτισμική κοινωνία είναι ο στόχος και το όραμά τους. Ο Ελληνικός λαός τους δίνει την εξουσία και αυτοί απλά κάνουν οτιδήποτε για την επίτευξη του στόχου.
Ο Ελληνικός λαός δεν είδε την γειτονική Γιουγκοσλαβία – ως το πρώτο παγκοσμίως πολυπολιτισμικό πείραμα και την κατάληξή του (πνιγμένο μέσα στο αίμα). Δεν είδε το Κόσσοβο, δεν είδε τα Σκόπια.
Θέλει να το γνωρίσει ο ίδιος για να το πιστέψει και να το καταλάβει. Είναι της σχολής “επί του τύπου των ήλων”.
Ο Ελληνικός λαός δυστυχώς ακόμα και τώρα δεν κατάλαβε ότι: ό,τι συμβαίνει σήμερα είναι απλά το αποτέλεσμα της πορείας προς αυτούς τους στόχους.
Ο πρωθυπουργός στηρίζεται απολύτως από τους παγκόσμιους πάτρωνες (με ποια ιδιότητα τον συνάντησε ο Σόρος; αναρωτήθηκε κανείς;). Σε πολλές συνεντεύξεις μιλάει για την παγκόσμια διακυβέρνηση – ως στόχο και σωτηρία μας. Μιλάει για το πολυπολιτισμικό μας μέλλον.
Ακόμα και στις πλατείες μερίδα συμπολιτών μας είναι οπαδοί αυτών των στόχων, επί της ουσίας οπαδοί της κυβέρνησης.
Εδώ έχουμε την σχιζοφρένεια να μάχεσαι ενάντια στην κυβέρνηση που υπηρετεί απολύτως τους δικούς σου στόχους.
Τώρα εξηγείται ίσως η προβολή της πλατείας από τα ΜΜΕ. Είναι ακριβώς η προβολή και επιβολή αυτών των στόχων.
Ανεξάρτητα αν υπάρχει και μερίδα κόσμου, που υποτίθεται εναντιώνεται σε αυτούς τους στόχους, σήμερα τους μουντζώνει και αύριο θα ψηφίσει πάλι αυτούς που μας έφεραν εδώ.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έκαναν λάθη ήταν συνεπείς στο πρόγραμμά τους. Απλά επέτρεπαν στους οπαδούς που τους στήριζαν, να γλύφουν κάνα κόκαλο παραπάνω, προκειμένου να τους κρατούν στην εξουσία.
Από εκεί βγήκε και το “μαζί τα φάγαμε” του Πάγκαλου. Το είπε καθαρά ο άνθρωπος. Εμείς δωροδοκούσαμε εσάς με θεσούλες στο δημόσιο, προκειμένου να μείνουμε στην εξουσία και να εκτελέσουμε το πρόγραμμά μας.
Η συνέπεια του εφαρμογής του προγράμματος, προς το παρόν έχει μόνο τα οικονομικά αποτελέσματα που ζούμε, τα χειρότερα έρχονται και δεν θα είναι οικονομικά.

*Ίσως και να μην τυχαίο – σύμπτωμα πολιτικής υπανάπτυξης - ότι είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης (ίσως και του κόσμου) που μετέβει από την κληρονομική μοναρχία στην κληρονομική «δημοκρατία». Το μόνο προαπαιτούμενο για να κάνεις πολιτική καριέρα στην Ελλάδα είναι το όνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: