11 Ιουνίου 2011

...λεφτά υπάρχουν!

Η εκπληκτική διάλεξη του Richard D. Wolff καθηγητή του Γ. Παπανδρέου σε κολέγιο στην Αμερική. Δείτε ολόκληρο το βίντεο.
Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός αποδεικνύει σήμερα ποιους υπηρετεί. Το αποκάλυψε ο καθηγητής του.
Σήμερα εφαρμόζει αυτά που προεκλογικά έλεγε ότι θα είναι η καταστροφή της χώρας.

περισσότερα

* το κείμενο του βίντεο
« Στην Ελλάδα αυτό που συμβαίνει για πολλά χρόνια είναι το ίδιο με αυτό που τώρα βλέπετε στην Ουάσινγκτον.
Η Ελλάδα όπως όλες οι καπιταλιστικές χώρες, μπαίνει συνεχώς σε δίλλημα – κι αυτό είναι μια αντίφαση αυτού του συστήματος – οι πολιτικοί μπαίνουν συνέχεια σε δίλλημα από μια θεμελιώδη δυσλειτουργία.
Οι επιχειρήσεις και οι πλούσιοι θέλουν την κυβέρνηση να τους υπηρετεί και όχι να τους βάζει φόρους - καμία έκπληξη – ο λαός θέλει επίσης το ίδιο (θέλει την κυβέρνηση να τους ωφελεί και να μην τους φορολογεί).
Αυτό φέρνει τους πολιτικούς σε μια πολύ άσχημη θέση.
Από τους πλούσιους και τις επιχειρήσεις χρειάζονται τα χρήματα για την πολιτική τους δράση, από τον λαό χρειάζονται τις ψήφους.
Με ποιο τρόπο θα χειριστούν αυτό το δίλλημα;
Λύση: Δώσε και στις δυο πλευρές αυτό που θέλουν, μη φορολογείς κανέναν, και λύσε το πρόβλημα με δανεισμό. Είναι πολύ καλή λύση.
Ο λαός δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει, δεν έχουν τουλάχιστον φόρους και έχουν τις κρατικές υπηρεσίες τους - είναι χαρούμενοι.
Οι πλούσιοι είναι εξίσου χαρούμενοι – παίρνουν αυτό που θέλουν, δεν πληρώνουν, αλλά έχουν κι ένα έξτρα μπόνους. Τα χρήματα που δεν πληρώνουν σε φόρους, είναι τα χρήματα που δανείζουν στην κυβέρνηση για το έλλειμμα.
Αυτός είναι ο λόγος που οι πλούσιοι δεν ενοχλούνται από τα ελλείμματα – κερδίζουν διπλά.
Εάν η κυβέρνηση χρειάζεται να πάρει χρήματα για να πληρώσει τα προγράμματά της, μπορεί να πάει στους πλούσιους και τις επιχειρήσεις και να τους φορολογήσει. Δεν το κάνει, αντιθέτως δανείζεται τα χρήματα από αυτούς.
Αυτό σημαίνει ότι το έλλειμμα είναι μια υπηρεσία προς τους πλούσιους.
Εξήγηση : Στις ΗΠΑ υπάρχει αυτό το όνομα ( HNWI ). Η Μέριλ Λιντς σε συνδυασμό με άλλους οίκους δίνει ένα κατάλογο με τους πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ ή του κόσμου. Αυτοί έχουν το όνομα : Άτομα Υψηλής Καθαρής Θέσης –ΑΥΚΘ. ΑΥΚΘ είναι ένας πολίτης των ΗΠΑ, που έχει τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εκατομμύρια δολάρια, στο μετοχικό του χαρτοφυλάκιο.
Άτομα Εξαιρετικά Υψηλής Καθαρής Θέσης –ΑΕΥΚΘ. ΑΕΥΚΘ είναι ένας πολίτης των ΗΠΑ, που έχει τουλάχιστον 30 ή περισσότερα εκατομμύρια δολάρια, στο μετοχικό του χαρτοφυλάκιο.
Το 2009 στις ΗΠΑ υπήρχαν 2,9 εκατομμύρια άτομα ΑΥΚΘ. Λιγότερο από το 1% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εκατομμύρια δολάρια, στο μετοχικό του χαρτοφυλάκιο.
Το συνολικό ποσό των μετοχικών χαρτοφυλακίων το 2009 στις ΗΠΑ ήταν περίπου 12,8 τρισεκατομμύρια δολάρια.
* Η Υψηλή Καθαρή Θέση αναφέρεται ΜΟΝΟ στο μετοχικό χαρτοφυλάκιο – όχι σε αξία σπιτιών, αυτοκινήτων και γενικά ακίνητης περιουσίας ( χαρτοφυλάκιο μετοχών και ομολόγων ).
Το έλλειμμα, δηλαδή το ποσό που η κυβέρνηση έπρεπε να δανειστεί για να ζωντανέψει την οικονομία το 2009, ήταν περίπου 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Ο συνολικός πλούτος για το 1% του πληθυσμού – μόνο για μετοχές και ομόλογα ( όχι για σπίτια κλπ ) – ήταν 12,8 τρις.
Εάν εφαρμόζαμε ως έθνος 10% φορολόγηση στο χαρτοφυλάκιο μετοχών και ομολόγων των ΑΥΚΘ ( χωρίς να πειράξουμε ακίνητη περιουσία και εισοδήματα – δηλ. μειώναμε το χαρτοφυλάκιο στο 90%), καλύπτεται απολύτως το έλλειμμα.
Καμία κρίση, καθόλου έλλειμμα. Το έλλειμμα θα καλυπτόταν από το 1% των πλουσιότερων ανθρώπων χωρίς να επηρεαζόταν σε τίποτα η ποιότητα της ζωής τους.
Το υπόλοιπο 99% του πληθυσμού θα έμενε ανεπηρέαστο.
Ο τρόπος ζωής θα συνεχιζόταν ως έχει.
ΛΥΣΗ: ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 10% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: