7 Φεβρουαρίου 2011

Η εύφλεκτη ύλη και η σπίθα

Προκειμένου να ανάψει μια φωτιά είναι αναγκαία δύο συστατικά: η εύφλεκτη ύλη και το έναυσμα ( η σπίθα ). Στην κοινωνία μας είναι ήδη συσσωρευμένο σε τεράστιες ποσότητες το εύφλεκτο υλικό.
Η πάνω από τις αντοχές της χώρας μετανάστευση, η φτώχια Ελλήνων και αλλοδαπών δημιουργούν την ψυχολογία « έτσι κι αλλιώς – ότι και να γίνει – δεν έχω να χάσω τίποτα ». Μπορεί να χάσω όμως τις αλυσίδες μου – έλεγε ο Μάρξ.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας – εν καιρώ ειρήνης – μειώνονται οι μισθοί και αυξάνονται ραγδαία οι τιμές των προϊόντων.
Η νέα τάξη των νεόπτωχων είναι εν δυνάμει εκρηκτική ύλη, μεγάλης ισχύος.
Δύο ανησυχητικά γεγονότα προδίδουν το μέλλον.
- Η περίπτωση της διακοπής των εξετάσεων στη νομική. Μπορούμε να φανταστούμε αν δύο από τους 100 που έγραφαν, έσπρωχναν αυτούς που πήγαν με τη βία να διακόψουν τις εξετάσεις; Εκατό θα έκαναν επίθεση σε 20. Αποτέλεσμα μακελειό.
- Στους Μολάους Λακωνίας 6/2/11 έτυχε την ίδια μέρα, αλλοδαποί να ληστέψουν δασκάλα και κάποιοι να διαρρήξουν Εκκλησία. Η σπίθα άναψε μικρή προς το παρόν φωτιά. Έλληνες επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς.
- Ποιος στο μέλλον – αν υπάρξει – και φόνος εκτός από κλοπή θα συγκρατήσει τη λαϊκή οργή;
* Κάποιοι ίσως πουν γι αυτά που γράφω, ότι προκαλώ ίσως γεγονότα. Αν αγαπητοί πω σε κάποιον πρόσεξε – αν προσπαθήσεις να πηδήξεις από τον 3ο όροφο θα σκοτωθείς – και αυτός πέσει, προφανώς δεν ευθύνομαι για την πτώση του.
Την ανθρώπινη εύφλεκτη ύλη προφανώς κάποιοι την συσσώρευσαν με σχέδιο και πρόγραμμα.
ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ.
** ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: