13 Ιανουαρίου 2011

Έγινε ο Τζέφρυ Γιώργος;

Απόσπασμα από το βιβλίο του Γ. Λιακόπουλου ( του βήματος ) που επιβεβαιώνει απολύτως τα περί “Τζέφρυ”:
Βιβλίο : "Του μιλάνε τα κύματα...Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν μπει στην πολιτικη", εκδόσεις Καστανιώτη, που πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνη του 2008,(όταν γράφτηκε και εκδόθηκε το βιβλίο,ο συγγραφέας ήταν αρχισυντάκτης του πολιτικου ρεπορταζ της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ"), σελίδες 124-125 :

"Δεν το είχε συζητήσει με κανέναν.Το 1959, που είχε μετακομίσει για πρώτη φορα στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Παπανδρέου φώναξε ένα πρωι τον ιερέα της ενορίας της Εκάλης και βαφτίστηκαν και τα τέσσερα ορθόδοξοι χριστιανοι. Ο Γιώργος,που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι,πήρε και επισήμως το όνομα του παππου του, με ανάδοχο τον καθηγητη Γιωργο Λιανόπουλο - φίλο του Ανδρέα από την Αμερικη και υφυπουργο του Καραμανλη στη Μεταπολίτευση.

Την Γκέηλ, όπως ήταν το αμερικανικο όνομα της Σοφίας,τη βάφτισε η γιαγια και της έδωσε το δικο της όνομα. Νονος του Νίκου,ήταν ο Γιώργος Μαλάνος, καθηγητης Οικονομικων στην Τζώρτζια,φίλος κι αυτος του Ανδρέα Παπανδρέου απο το Κολέγιο,πριν απο τον πόλεμο.

Τον ακολούθησε για ένα διάστημα στην Αθήνα,αλλα το 1963 επέστρεψε στην Αμερικη και λίγο αργότερα έχασε τη ζωη του σε αυτοκινητιστικο δυστύχημα. Τον μικρότερο,τον Ανδρέα,τον βάφτισε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αυτη η τελετη κρατηθήκε σαν οικογενειακο μυστικο και απο μια άποψη ήταν. Έγινε κυρίως για το χατίρι του Γέρου"

περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: