27 Ιανουαρίου 2011

Ο βιασμός της λογικής

- Την εβδομάδα μεταξύ 10-16 Ιανουαρίου η κοσμητεία της Νομικής σε έκτακτη συνεδρίασή της - μετά από αίτημα της φοιτητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ για παραχώρηση του χώρου της νομικής σε μετανάστες – αποφάσισε ομόφωνα αρνητικά.
- Παρά αυτό, τη νύχτα της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου μέλη του Συνασπισμού και της φοιτητικής του παράταξης Αριστερή Ενότητα (ΑΡ.ΕΝ) εισέβαλαν και κατέλαβαν το κτήριο της Σόλωνος εγκαθιστώντας στρώματα και λοιπά είδη προετοιμάζοντας το έδαφος για την απόβαση των λαθρομεταναστών.
- Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 ομάδα 160 μεταναστών, που έφτασαν τα ξημερώματα από τα Χανιά εισέβαλαν στο χώρο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΝΟΠΕ), καταλαμβάνοντας το αίθριο αλλά και το άρτι ανακαινισθέν κτήριο της οδού Σόλωνος.
- Σήμερα η κυβέρνηση ρίχνει ευθύνες στην Πρυτανεία της Νομικής - γιατί εφαρμόζοντας τον νόμο – δεν κάλεσε τον εισαγγελέα εγκαίρως ώστε να αποτραπεί η εισβολή στην Νομική.
- Η κυβέρνηση όμως ήξερε και την απόφαση της άρνησης της πρυτανείας και την οργάνωση της κατάληψης από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν επενέβη.
- Οι πρυτάνεις είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια είναι ΟΜΗΡΟΙ των φασιστοειδών που λυμαίνονται τους χώρους σχολείων και πανεπιστημίων. Είναι πλήθος τα γεγονότα ξυλοδαρμού καθηγητών πανεπιστημίων που αντέδρασαν στα φασιστοειδή. Ποιος πρύτανης θα τολμήσει να ζητήσει την επέμβαση αστυνομίας όταν από την άλλη μέρα θα ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ;
- Εδώ πλέον είναι ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ όταν ζητά ευθύνες από τους πρυτάνεις και όχι από το «ακόμα κοινοβουλευτικό και νόμιμο» κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
* Μήπως τελικά πίσω απ’ όλα αυτά είναι η ίδια η κυβέρνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: