17 Αυγούστου 2010

Δημοτικές εκλογές: η διαστροφή του νεοέλληνα

Το επί δεκαετίες επαναλαμβανόμενο σκηνικό έχει ως εξής: Στα μέσα περίπου της τετραετίας αρχίζουν οι διαρροές συμβούλων του συνδιασμού του δημάρχου. Οι «πολιτικές» διαφωνίες συνήθως αρχίζουν μετά την ΜΗ κατάληψη επιδιωκόμενης θέσης στο δημοτικό συμβούλιο.
( συνήθως όλοι θεωρούν εαυτόν ως τον καταλληλότερο αντιδήμαρχο )
Οι αποχωρούντες συνήθως προσχωρούν στον συνδυασμό του βασικού αντιπάλου του δημάρχου. Γίνονται οι φανατικότεροι εχθροί του και είναι της άποψης ότι ΑΥΤΟΣ ο δήμαρχος κατέστρεψε την πόλη.
Ξεχνούν βέβαια ότι είναι οι βασικοί «υπεύθυνοι» της εκλογής του δημάρχου που τώρα καταγγέλλουν ως καταστροφέα.
Οι μεταγραφές είναι στην ημερήσια διάταξη στις οποίες βέβαια ελλείπει η καθαρότητα αυτών του ποδοσφαίρου. Ανακαλύπτουν νέο σωτήρα για την πόλη και προπαγανδίζουν τον νέο με τον ίδιο φανατισμό που τέσσερα χρόνια πριν προπαγάνδιζαν αυτόν που τώρα καταγγέλλουν.
Υπάρχει βέβαια και το φαινόμενο κάποιων – που έτυχε – να πάρουν σε συνεχόμενες εκλογές κάποιους ψήφους και να πιστεύουν τον εαυτό τους ως τον ιδανικό δήμαρχο ( οι τον κάλαμον ιππεύοντες )
Η θεραπεία της διαστροφής.
* ( να αντιγράψουμε και κάτι καλό από την Ευρώπη )
Ψηφίζουμε τον υποψήφιο δήμαρχο και από ενιαίο ψηφοδέλτιο τους δημοτικούς συμβούλους της αρεσκείας μας.
Σίγουρα τότε θα εκλεγούν οι καταλληλότεροι και θα πάψουν οι μεταγραφές κλασσικό δείγμα της πολιτικής διαστροφής του νεοέλληνα.
** Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για το εν Ελλάδι πολιτικό σύστημα που τρέφεται από τον «πολιτικό» καιροσκοπισμό και το ανατολίτικο παζάρι. Στην αγορά του Αλ Χαλίλι το παζάρι γίνεται σε αντικείμενα εδώ σε ανθρώπους.
Δυστυχώς το φαινόμενο είναι ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: