14 Αυγούστου 2010

Αχτιναμέδες – Χρυσόβουλα και Ελληνισμός


Η προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο όρος Σινά αποκάλυψε στα μάτια μας έναν άλλο Ελληνισμό. Αποκάλυψε μια ανερμήνευτη με τα ανθρώπινα μάτια δύναμη που κρατά ανθρώπους – Έλληνες κυρίως και όχι μόνο - στην έρημο να συντηρούν μοναστήρια και κελιά προσευχής.
Είδαμε την Ελληνική σημαία καρφωμένη σε βράχους από γρανίτη. Ακούσαμε Ελληνικά ( καλύτερα από αυτά που αρθρώνει η εντός Ελλάδος νεολαία μας ) από μοναχούς και μοναχές άλλων εθνοτήτων. Είδαμε την παλιά Ελλάδα του Καίρου δίπλα στο Νείλο.
Είδαμε τον αχτιναμέ του Μωάμεθ – ισχυρό έγγραφο εντολή – που προστάτεψε διαχρονικά το Μοναστήρι από επιθέσεις.
Είδαμε χειρόγραφα – από μοναχούς – τα άπαντα του Πλάτωνα, την Ιλλιάδα και την Οδύσσεια.
Ήταν ακόμα μια απόδειξη ότι στα μοναστήρια διασώθηκε ότι υπάρχει σήμερα από την αρχαία Ελληνική γραμματεία.
Διαπιστώσαμε την προστασία της Ορθοδοξίας και της Ελλάδος από αλλοεθνείς και μελαγχολήσαμε σκεπτόμενοι το τι τραβάει η Ελλάδα και η Ορθοδοξία από τους εντός Ελλάδος «Έλληνες».
Δεν μπορέσαμε να μην σκεφτούμε και αναρωτηθούμε – ποιος ο στόχος αυτών που μάχονται στην Ελλάδα για την μη αναγνώριση χρυσόβουλων και αχτιναμέδων; Είναι από άγνοια ή από σκοπιμότητα;
Ακόμα δεν κατάλαβαν ότι μάχονται για τον οριστικό ξεριζωμό του Ελληνισμού και των πατριαρχείων που ακόμα υπάρχουν;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για την αχαριστία τους οι Έλληνες θα πληρώσουν. Ίσως όχι ακριβά αλλά θα πληρώσουν. Από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη έρχεται πείνα. Θα πεθάνουν στην πείνα για να θυμηθούν ποιος τους ταΐζει στα δύσκολα. Αν και εγώ θα ήθελα να τους αφήσει να ψοφήσουν της πείνας. Ίσως έτσι γινόταν και αποκέντρωση για εύρεση τροφής. Μπορεί έτσι να πάρει και καθαρό αέρα ο μπουκωμένος από τα καυσαέρια εγκέφαλός τους και να φέρει καμιά στροφή...