14 Ιουλίου 2010

Τα ΜΗ νέα για τα ΜΜΕ - περί Βατοπαιδίου;

στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Άποψη» (26 Ιουνίου 2010) δημοσιεύεται άρθρο που αποκαλύπτει διαλόγους στην εξεταστική της βουλής «περί Βατοπαιδίου»
1. Ο καθηγητής Ι. Κονιδάρης αποκάλυψε ότι το Ελληνικό κράτος το 1922 αποδεχόμενο την ισχύ των χρυσοβούλων δέχτηκε την παραχώρηση από την Μονή Βατοπαιδίου προς αυτό 35.000 στρεμμάτων στην Χαλκιδική, παραιτούμενο ταυτόχρονα πάσης αξιώσεως επί της λίμνης Βιστωνίδας.
Σήμερα ο ίδιο κράτος ( αν υπάρχει βέβαια ) έρχεται να αμφισβητήσει τα χρυσόβουλα με την ισχύ των οποίων είχαν περιέλθει σε αυτό εκτάσεις της Μονής το 1922.
2. Αυτοί που κίνησαν τις διαδικασίες αμφισβήτησης της ισχύος των χρυσοβούλων ή έχουν άγνοια κινδύνου ή είναι προδότες. Αν επικυρωθεί η μη αναγνώριση μέσω της «Ελληνικής; δικαιοσύνης» αμέσως μπαίνει σε αμφισβήτηση το ιδιοκτησιακό καθεστώς των πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως, Ιεροσολύμων, Αλεξανδρείας και της Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο όρος Σινά. Οι πάσης φύσεως Χριστιανομάχοι και όχι μόνο ίσως αυτό και μόνο να επιδιώκουν, τη δουλειά τους κάνουν. Οι άλλοι όμως επιτρέπεται να έχουν τέτοιου μεγέθους άγνοια κινδύνου;
3. Τι κρύβει η σιωπή Καραμανλή περί Βατοπαιδίου; Μήπως την ύστατη προσπάθεια διάσωσης εθνικών δικαίων; Η ιστορία θα δείξει.
4. Οι μυστικές υπηρεσίες Τουρκίας και Ισραήλ είναι άμεσα ενδιαφερόμενες και ίσως κινητήριος μοχλός των τεκταινομένων στη δύσμοιρη χώρα μας. Η απόσυρση του Ελληνικού δημοσίου – την ύστατη ώρα – από την δίκη αμφισβήτησης των χρυσοβούλων, οφείλεται στην αποκάλυψη των σχεδίων των εν λόγω μυστικών υπηρεσιών, στην Ελληνική κυβέρνηση και όχι στις υποτιθέμενες σχέσης διαπλοκής Εφραίμ και παραγόντων της δίκης.
Αναλυτικότερα περί των ανωτέρω – εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: