18 Αυγούστου 2009

Ζωή πόθεν έσχες;

Οι «επιστήμονες» της ελευθεροτυπίας ξαναχτυπούν. Αποφάνθηκαν ότι η ζωή προήλθε από το διάστημα. Σε άρθρο με τίτλο : «Ενισχύεται η θεωρία ότι η ζωή προήλθε από το διάστημα» - εδώ - γράφουν τα παρακάτω:
Ανακάλυψη της NASA ενισχύει τη θεωρία ότι οι πρώτες ύλες της ζωής ήρθαν στη Γη από το διάστημα
Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της NASA, εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε κομήτη, ένα από τα βασικά πρωτεϊνικά αμινοξέα, η γλυκίνη.
Ο εντοπισμός της γλυκίνης, που είναι το πιο συνηθισμένο από τα 20 πρωτεϊνικά αμινοξέα στη Γη, ανακοινώθηκε πέρυσι, αλλά χρειάστηκε χρόνος για να επιβεβαιώσουν οι επιστήμονες ότι αυτή προερχόταν από το εξωτερικό διάστημα.
"Ο εντοπισμός γλυκίνης σε κομήτη ενισχύει την ιδέα ότι οι πρώτες ύλες της ζωής είναι διαδεδομένες στο διάστημα και ισχυροποιεί το επιχείρημα ότι η ζωή στο σύμπαν μπορεί να είναι κάτι συνηθισμένο κι όχι κάτι σπάνιο", δήλωσε ο Καρλ Πίλτσερ, διευθυντής του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της NASA στην Καλιφόρνια.
Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες, μικροσκοπικά ίχνη γλυκίνης βρέθηκαν σε δείγμα από μόρια που ελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2004 από την ουρά του κομήτη Wild 2 από το διαστημόπλοιο της NASA Stardust που βρίσκεται βαθιά στο ηλιακό σύστημα, περίπου 390 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη.
Δύο χρόνια αργότερα τα μόρια αυτά έφτασαν στη Γη σε μεταλλικό δοχείο το οποίο αποκολλήθηκε από το διαστημόπλοιο και προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο στην έρημο της Γιούτα.
Οι κομήτες, όπως ο Wild 2, πιστεύεται ότι περιλαμβάνουν καλά διατηρημένο υλικό που χρονολογείται από την απαρχή του ηλιακού μας συστήματος, πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, και ως εκ τούτου μπορούν να μας δώσουν στοιχεία για τον σχηματισμό του ηλίου και των πλανητών.
"Έχουμε ξαναδεί αμινοξέα σε μετεωρίτες, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκε (αμινοξύ) σε κομήτη", δήλωσε η αστροβιολόγος της NASA Τζέιμι Ελσίλα, η οποία παρουσίασε τα πορίσματα της έρευνας αυτής σε σύνοδο της Αμερικανικής Χημικής Ένωσης στην Ουάσινγκτον αυτήν την εβδομάδα.
Τα συμπεράσματα των επιστημόνων θα δημοσιευτούν επίσης στην επιθεώρηση Meteoritics and Planetary Science.
Τα τελευταία αυτά πορίσματα ενισχύουν την άποψη ότι η Γη, όπως και άλλοι πλανήτες, μπορεί να εφοδιάστηκε από το διάστημα με τις πρώτες ύλες της ζωής που υπήρχαν αλλού στο σύμπαν.

ΥΓ : Αν υπάρχει κάποιος που να βγάζει συμπεράσματα που να συνδέουν τον τίτλο με το κείμενο ας πληροφορήσει και μένα γιατί νιώθω διανοητική ανασφάλεια πλέον από την πατσαβουροφυλλάδα !
Ίσως αν μαζέψουν πολλές ουρές κομητών μετά από ένα δισσεκατομύριο χρόνια να καταφέρουν να φτιάξουν και τον πίθηκο από τον οποίο πιθανώς να κατάγονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: