1 Ιουλίου 2009

Τσουκατοϊστορίες

Σχόλιο bloger
Αγαπητοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στα σημερινά νέα διαπιστώνουμε ότι ο Χριστοφοράκος έδωσε – το 1999 - 1 εκατομμύριο μάρκα στον Τσουκάτο ( κατά ομολογία του ιδίου ) ως ενίσχυση για τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος, εκ μέρους της siemens.
Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι μια εταιρία του μεγέθους της siemens εμφορούμενη από σοσιαλιστικά ιδεώδη, χρηματοδοτεί αυτοαποκαλούμενα σοσιαλιστικά κόμματα, χωρίς καμιά αντιπαροχή;
Όλο το σκηνικό της απολογίας Τσουκάτου και της στάσης του ΠΑΣΟΚ δείχνει να αντιμετωπίζουν τους Έλληνες πολίτες ως ηλιθίους.
Βέβαια τα ίδια ισχύουν και για την αγία οικογένεια Μητσοτάκη με τις αντίστοιχες αντιπαροχές.
Αφού παρά αυτά ο Ελληνικός λαός λοιδορούμενος και εξευτελιζόμενος τους δίνει πάνω από 70% δικαίως και αυτοί τον αντιμετωπίζουν ως μάζα ηλιθίων.

Απολαύστε το κείμενο από τα νέα της ΕΡΤ – εδώ
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 100.000 ευρώ και του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον του τέταρτου ειδικού ανακριτή, που ερευνά την υπόθεση της Siemens, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος.
Ο κ. Τσουκάτος απολογήθηκε για τις κατηγορίες της συνέργειας σε παθητική δωροδοκία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Τσουκάτος, από τις 4.2.1999 έως τις 25.5.1999, ενώ ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού, σταδιακά μέσω λογαριασμών παρένθετων προσώπων, έλαβε ποσό 1.000.000 μάρκων, λειτουργώντας ως ενδιάμεσος του τότε υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, προκειμένου να διατεθούν τα χρήματα αυτά σε τότε στελέχη του ΟΤΕ και άλλα πρόσωπα άγνωστα μέχρι στιγμής στην ανάκριση.
Ο κ. Τσουκάτος παρέδωσε στον ανακριτή απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο αρνείται ολοκληρωτικά όπως αναφέρει, τις κατηγορίες και χαρακτηρίζει το κατηγορητήριο "εντυπωσιακά αόριστο, απολύτως ξένο προς εμέ και αντίθετο ως προς όλα τα στοιχεία της δικογραφίας".
Όπως αναφέρει στο υπόμνημα, δέχθηκε τον κ. Χριστοφοράκο στο κομματικό του γραφείο, σε ραντεβού που κλείστηκε υπηρεσιακά στις 20 Οκτωβρίου 1998 και συζήτησε μαζί του διάφορα θέματα πολιτικού περιεχόμενου.
Σύμφωνα με τον κ. Τσουκάτο, ο κ. Χριστοφοράκος εξέφρασε σε εκείνο το ραντεβού την επιθυμία της εταιρίας που εκπροσωπούσε, να συμβάλει στην ενίσχυση του κόμματος ενόψει της οικονομικής εξόρμησης για το Συνέδριο και τις Ευρωεκλογές, χωρίς όπως τονίζει, να ζητήσει απολύτως κανένα αντάλλαγμα ή να το συνδέσει με οποιαδήποτε εταιρική δραστηριότητα.
"Αποδέχθηκα την πρόταση, υποκείμενος σε μια αναγκαιότητα, που επέβαλε την αποδοχή των προσφερομένων χρηματικών εγγυήσεων -πλην αν η προέλευσή τους ήταν από ύποπτο χώρο ή παράνομες δραστηριότητες ή αν συνοδευόταν με ανταλλάγματα - τούτο δε, γιατί κανένας προεκλογικός αγώνας δεν κόστιζε μόνο τα δηλούμενα ποσά και κανένα επίσημο βιβλίο δεν απεικόνιζε την ακριβή οικονομική κατάσταση (εισπράξεις - πληρωμές) του κόμματος".
Όπως αναφέρει ο κ. Τσουκάτος σε άλλη επίσκεψή του, ο κ. Χριστοφοράκος του προσδιόρισε το ακριβές ποσό του ενός εκατομμυρίου μάρκων.
Ο κ. Τσουκάτος αφού αναφέρει ότι παρέδωσε τα ποσά στο κόμμα, με αντίστοιχη καταστροφή των κουπονιών της οικονομικής εξόρμησης τονίζει στο υπόμνημά του: "Μετά την αποκάλυψη των γεγονότων επίσημη θέση του κόμματός μου υπήρξε πως "από τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία δεν προκύπτει η κατάθεση του ποσού στο ταμείο". Αυτό είναι αληθές. Ούτε και θα μπορούσε να προκύπτει από τα επίσημα βιβλία. Είναι γνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, πως άλλη η εικόνα των βιβλίων και άλλη η πραγματικότητα του ταμείου. Η νέα ηγεσία όμως του κόμματος, όφειλε να ζητήσει τα ανεπίσημα στοιχεία της αντίστοιχης περιόδου και να μιλήσει καθαρά με τα πρόσωπα που ασχολούνταν με τα οικονομικά. Πάνω από όλα, θεωρώ πως έπρεπε να ακούσει και εμένα. Γνωρίζουν οι πάντες άριστα, καμιά μεγάλη χορηγία (άνω του τότε νομίμου ορίου των 10.000.000 δρχ. και σήμερα των 15.000 ευρώ) δεν αναγραφόταν στα επίσημα βιβλία. Αν συνέβαινε, τα βιβλία θα απορρίπτονταν κατά το νόμιμο έλεγχό τους από τη Βουλή και οι συνέπειες θα ήταν πέραν των ποινικών κυρώσεων για την παραβίαση του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων, η μείωση κατά 50% της ετήσιας κρατικής χορηγίας (σήμερα 22 εκατ. ευρώ)".
Σε δηλώσεις του ο κ. Τσουκάτος εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για οικονομική ενίσχυση του κόμματος, ενώ όπως τόνισε, στην οικονομική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ και στην οικονομική επιτροπή "δεν ήμουν μόνος μου, μόνος μου βρίσκομαι εδώ".
Ο συνήγορός του κ. Τουσκάτου, Διονύσης Γκούσκος, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως "αρχή της δικαίωσης του κ. Τσουκάτου, ενώ επανέλαβε ότι αυτό που συνέβη στην υπόθεση ήταν μια παράνομη μεν, αλλά χρηματοδότηση κόμματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: