11 Μαρτίου 2009

«Βασιλιάς καρνάβαλος» - όλα εδώ πληρώνονται

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. Στην Πάτρα στις αντιδράσεις για την σάτιρα του Εφραίμ το γραφείο τύπου δήμου Πατρέων απαντούσε :
«Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Καρναβαλιού υπήρξε και εξακολουθεί να είναι η σάτιρα. Από την Αρχαία Κωμωδία μέχρι τις μέρες μας η σάτιρα αγγίζει πρόσωπα και θίγει επιλήψιμες διαγωγές ανθρώπων του δημόσιου βίου……Επιπροσθέτως ο σατιρισμός διαγωγών που κατά κοινή παραδοχή είναι επιλήψιμες λειτουργεί καθαρτήρια και τελικώς ευεργετικά……..».

2. Στην Ξάνθη «Βασιλιάς καρνάβαλος» ο Giorgos. Εξέγερση στο ΠΑΣΟΚ για την ιεροσυλία.
Νέα – 10.3.09 (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4506169)
ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ αντίδραση των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη προκάλεσε η επιλογή της δημοτικής αρχής να χρίσει ως «βασιλιά Καρνάβαλο» στην κορύφωση των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Ξυνίδης - μέλος της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ:
«οι άνθρωποι που αγαπούν το χιούμορ και τη σάτιρα, το πρώτο που κάνουν είναι να αυτοσαρκάζονται και να αυτοσατιρίζονται οι ίδιοι - Την παρέλαση θα έπρεπε να την ανοίξει ο βασιλιάς Καρνάβαλος δήμαρχος και θα ήθελα πράγματι ο καλλιτέχνης εκεί να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη»

ΑΠΟΡΙΕΣ – ΣΧΟΛΙΑ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ
1. Για τους Πατρινούς «διανοούμενους» τα σχόλια και αναλύσεις περί σάτιρας φτάνουν μέχρι Ξάνθη μεριά;
Η σάτιρα «λειτουργεί καθαρτήρια και τελικώς ευεργετικά» και στην Ξάνθη;
2. Ο σύντροφος Ξυνίδης της Ξάνθης θα πρότεινε στον σύντροφό του δήμαρχο Πάτρας Φούρα, ότι πρότεινε στον αντίστοιχο της Ξάνθης;
«Την παρέλαση θα έπρεπε να την ανοίξει ο βασιλιάς Καρνάβαλος δήμαρχος και θα ήθελα πράγματι ο καλλιτέχνης εκεί να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη»
3. Αγαπητοί πράσινοι θα ήταν καλό για σας να αποφασίσετε κάποτε τι είναι σάτιρα και τι όχι. Τελικά «λειτουργεί καθαρτήρια και τελικώς ευεργετικά» μόνον για τους άλλους απ’ ότι φαίνεται όχι για σας.
4. Μάλλον αυτοπροσδιορίζεστε ως πραγματικοί διαχρονικοί καρνάβαλοι με τις βαθυστόχαστες αναλύσεις σας. Έλεος πια !
Μην πυροβολείτε άλλο την λογική μας. Έχετε ξεφτιλίσει και τον καραγκιόζη ακόμα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: