12 Φεβρουαρίου 2009

Μεγάλη πολιτική με μακρύ ορίζοντα

Στην βουλή καταγγέλθηκε από πολιτικό αρχηγό ότι έχουμε περίπου τετραπλάσιο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων από τον αντίστοιχο άλλων χωρών με ίδιο πληθυσμό. Θα ήταν ενδιαφέρον αν δινόταν στην δημοσιότητα η αύξηση των δημοσίων υπαλλήλων τα τελευταία 20 χρόνια.
Στην σύγχρονη προεκλογική κατρακύλα ακούμε η μεν ΝΔ να προαναγγέλλει 60 χιλ. προσλήψεις ο δε μεγάλος αρχηγός Τσίπρας να προτείνει 100 χιλ. διορισμούς στο δημόσιο.
Στην Ελλάδα η ανεργία χτυπιέται, όχι με κίνητρα για επενδύσεις αλλά με διορισμούς αργόσχολων στο δημόσιο.
Θα ήταν ενδιαφέρον επίσης αν το υπουργείο παιδείας έδινε τον αριθμό μαθητών και τον αριθμό καθηγητών και δασκάλων να μάθαινε ο Ελληνικός λαός πόσοι μαθητές αντιστοιχούν σε κάθε δάσκαλο – καθηγητή που αυτός πληρώνει.
Επίσης με άτυπες οδηγίες υπάρχει κατεύθυνση στα γυμνάσια και λύκεια να μην απορρίπτεται κανένας, ώστε η πλειοψηφία των «μαθητών» που παραμένουν στα σχολεία να «σπουδάζουν» ανειδίκευτοι εργάτες.
Όλα αυτά τελικά έχουν ως αποτέλεσμα, να αδειάζει η ύπαιθρος και να γεμίζουν τα γραφεία και τα δήθεν σχολεία. Με αυτήν την απόλυτα πολιτική μεθοδολογία και σχεδιασμό δημιουργείται ο κατάλληλος ζωτικός χώρος – τρόπος για αλλοίωση της εθνολογικής σύνθεσης της χώρας.
Τα παλιά αμερικάνικα σχέδια για δημιουργία πολυεθνικών κρατών, όπου μπορούν πολύ εύκολα πλέον να αλωνίζουν ( βλέπε πρώην Γιουγκοσλαβία, Κόσσοβο, κράτος Σκοπίων κλπ ) υλοποιούνται ήδη στη χώρα μας με κύριους προπαγανδιστές τα νεοταξίτικα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Θα ήταν επίσης ενδιαφέρον να μάθει κάποτε ο πραγματικά εργαζόμενος Ελληνικός λαός δηλαδή οι Αγρότες, οι Κτηνοτρόφοι, οι βιομηχανικοί εργάτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι.
Ποιος είναι ο μέσος μισθός ενός υπαλλήλου του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της πυροσβεστικής, της εφορίας, καθηγητών κλπ. Να μάθει σε τι ηλικία παίρνουν σύνταξη, ποια σύνταξη και ποιο εφάπαξ.
Τα ανωτέρω ποσά να συγκριθούν με το εφάπαξ και την σύνταξη που παίρνουν αυτοί που μας ταΐζουν, αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: