8 Οκτωβρίου 2008

Τι θέλει ο Αλέξης ; … εμείς ακριβώς τα αντίθετα !

Εισαγωγή : Γιάννης Σιτές
Σε συνέχεια άρθρου για τους «Οικολόγους» έρχεται ένα άρθρο του Παπαχελά στην καθημερινή (5.10.08) να δέσει το γλυκό.
Αφού κατατροπώνει το υπάρχον πολιτικό σύστημα καταλήγει:
«Υπάρχουν ασφαλώς ....εξαιρέσεις και νησίδες που ξεχωρίζουν.
Το γεγονός για παράδειγμα πως επιτέλους μια νέα γενιά Ελλήνων αποκτά οικολογική συνείδηση αποτελεί μια σημαντική πρόοδο και οφείλεται σε πολίτες που δεν περίμεναν τη νομαρχία ή το κεντρικό κράτος να τους λύσει το πρόβλημα.
Οργανώθηκαν(σ.σ από ποιους), εκφράσθηκαν(σ.σ μέσω ποιών) , πρότειναν θετικές λύσεις(sic!)»
Για περισσότερα στο άρθρο από το:
http://politis-gr.blogspot.com/2008/10/blog-post_06.html
με τίτλο :
«Τι θέλει ο Αλέξης ; … εμείς ακριβώς τα αντίθετα !»
Στην Ελλάδα όταν αναφέρεις σε πολιτική συνομιλία το όνομα ..Αλέξης , στο νου των περισσοτέρων έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας ή …ο Αλέξης Παπαχελάς.
Τα εντελώς αντίθετα θα ισχυριστούν κάποιοι. Δεν το νομίζω αφού τους ενώνει ….κοινός δεσμός.
Τέλος πάντων σήμερα θα ασχοληθώ αποκλειστικά με τον δεύτερο , τον δημοσιογράφο κ. Παπαχελά.
Αποτελεί ίσως τον κυριότερο εκφραστή των θέσεων των ΗΠΑ στην χώρα μας.. (εδώ) Στον χώρο του τύπου αυτό δεν είναι κατ` ανάγκη φαινόμενο παρακύησης, αφού όλοι οι δημοσιογράφοι από κάπου εκπορεύονται και κάποιων τα συμφέροντα προωθούν.
Σε εμάς επαφίεται να γνωρίζουμε το «ποιόν» του καθενός δημοσιογράφου, ώστε να μη πέφτουμε θύματα των προπαγανδιστικών άρθρων τους και να μπορούμε να ξεχωρίζουμε τους στόχους τους και τις επιδιώξεις τους.
Πάντα ένα άρθρο δημοσιογράφου … «μιλάει» ! Πάντα έχει ένα… στόχο ! Πάντα εξυπηρετεί ένα σκοπό ! Τίποτα δεν γράφεται τυχαία !
Αρκεί να μπορούμε να το «διαβάσουμε» με την κατάλληλη προσοχή και με την μέθοδο των συνειρμών να … «αποκρυπτογραφήσουμε» τι επιδιώκει και τι εντέχνως …προπαγανδίζει.
Τα άρθρα του κ. Παπαχελά τα διαβάζω ανελλιπώς (το ίδιο παρακολουθώ και τις εκπομπές του), αφού ως κύριος εκφραστής των Αμερικανικών συμφερόντων στο χώρο της δημοσιογραφίας, μου δίνει και το στίγμα για το τι ακριβώς … «σπέρνουν» και τι ακριβώς επιδιώκουν να …. «θερίσουν», όσο αφορά το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρα μας.
Πολύ πριν την σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι , μιλώντας με ένα φίλο που ζήτησε τη γνώμη μου σχετικά με τη θέση που θα έπρεπε να κρατήσουμε στο συγκεκριμένο θέμα , του είχα απαντήσει σιβυλλικά : « Τι επιδιώκει μέσω των άρθρων του ο κ. Παπαχελάς ;…… εμείς ακριβώς τα αντίθετα.».
Ας δούμε λοιπόν το χθεσινό άρθρο του στην Καθημερινή . Απλά να σας υπενθυμίσω τι ακριβώς έγραφα , μόλις πριν λίγες ημέρες , σχετικά με το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων (εδώ) και το ρόλο τους στο πολιτικό σκηνικό !
Γράφει λοιπόν ο κ. Παπαχελάς αυτά που και εγώ επιμένω να γράφω σχετικά με τη μεταπολίτευση και τη πορεία της κοινωνίας μας. Με τη μόνη διαφορά , εγώ εντοπίζω το πρόβλημα στην Παιδεία και μέσω αυτής τη λύση ,αφού για να χρησιμοποιήσω μια ρήση γνωστή στο δημοσιογράφο από τη .....θητεία του στις ΗΠΑ, … «οι γέρικοι σκύλοι δεν μαθαίνουν νέα κόλπα…» ενώ ο κ. Παπαχελάς μας …προπαγανδίζει εντέχνως μια …άλλη λύση ( sic !).
Αναφέρει συγκεκριμένα (μη βιαστείτε να κρίνετε μέχρι να δείτε …που το πάει)….: «Ομολογώ πως έχω αρχίσει να οργίζομαι με όσους θυμώνουν και δεν κάνουν τελικά τίποτα γι’ αυτό.Οι δημοσκοπήσεις(…….) επιβεβαιώνουν αυτό που ακούμε κάθε μέρα γύρω μας, ότι «για όλα φταίνε οι πολιτικοί», «για όλα φταίει το κράτος» κ.λπ. κ.λπ. Ίσως λοιπόν έχει φτάσει η ώρα να δούμε την πραγματικότητα όπως έχει. Έχουμε φτάσει στα όρια του πολιτικού συστήματος το οποίο δημιουργήθηκε την περίοδο της μεταπολίτευσης.Αυτούς τους πολιτικούς παράγαμε, αυτά τα κόμματα, …..\
Οι πολιτικοί μας δεν ήλθαν από κάποιο άλλο πλανήτη και δεν μας επιβλήθηκαν από καμία ξένη δύναμη (sic!)…
Εμείς τους ψηφίζουμε, εμείς τους μυθοποιούμε ενίοτε…...
Έχουμε πνιγεί στα κλισέ περασμένων εποχών……...
Υπάρχουν ασφαλώς ....εξαιρέσεις και νησίδες που ξεχωρίζουν.
Το γεγονός για παράδειγμα πως επιτέλους μια νέα γενιά Ελλήνων αποκτά οικολογική συνείδηση αποτελεί μια σημαντική πρόοδο και οφείλεται σε πολίτες που δεν περίμεναν τη νομαρχία ή το κεντρικό κράτος να τους λύσει το πρόβλημα.
Οργανώθηκαν(σ.σ από ποιους), εκφράσθηκαν(σ.σ μέσω ποιών) , πρότειναν θετικές λύσεις(sic!)».
Ας προβείτε λοιπόν τώρα στους απαραίτητους συνειρμούς .
Ο κ. Παπαχελάς , ως κύριος δημοσιογραφικός εκφραστής των συμφερόντων των ΗΠΑ στην Ελλάδα ,
Τι εκθειάζει άμεσα και Τι …προτείνει εμμέσως . ……
Οικολόγους Πράσινους!
Είπαμε !….
ΤΙΠΟΤΑ δεν γράφεται τυχαία!
Φυσικά αφού οι Οικολόγοι Πράσινοι αντιδρούν (τυχαία;) στους αγωγούς και ζητούν ολική επανεξέταση της κατασκευής και της σκοπιμότητας του αγωγού από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ !
Που οδηγούν λοιπόν οι συνειρμοί ;
« Τι επιδιώκει μέσω των άρθρων του ο κ. Παπαχελάς ;…… εμείς ακριβώς τα αντίθετα».
Αναδημοσίευση από : http://politis-gr.blogspot.com/2008/10/blog-post_06.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: