2 Ιουνίου 2008

Νεότερα από τα Σκόπια

ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ
1. Στετίνιους – υπουργός εξωτερικών ΗΠΑ
Στις 26/12/1944 έστειλε σ’όλες τις πρεσβείες του, την υπ΄αριθ. 8680 εγκύκλιο που ανέφερε τα παρακάτω: «Το υπουργείο των ΗΠΑ επισήμανε με ιδιαίτερη ανησυχία τις επιτεινόμενες διαδόσεις προπαγάνδας, καθώς και τις ημιεπίσημες δηλώσεις, για μια αυτόνομη Μακεδονία, προερχόμενες κύρια από τη Βουλγαρία, αλλά και από τους Γιουγκοσλάβους αντάρτες και άλλες πηγές, με το ενδεχόμενο στο προβαλλόμενο έδαφος να περιλαμβάνεται και Ελληνικό έδαφος. Η κυβέρνηση θεωρεί το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός Μακεδονικού έθνους ή μιας Μακεδονικής Πατρίδας ή μιας Μακεδονικής Εθνικής Συνείδησης, ΩΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ, αφού καμιά από τις οντότητες αυτές δεν εκπροσωπεί ούτε εθνική, ούτε πολιτική πραγματικότητα, παρά μόνο κάθε μια αποβλέπει στην παρούσα αναβίωσή της, σαν ένα πιθανό πρόσχημα για ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ».

2. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ 1992 (Ανδρέας Γ. Παπανδρέου)
«Σε ό,τι αφορά στην ονομασία, για μας, το θέμα είναι κρίσιμο! Για μένα, δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα να δεχθώ τον όρο «Μακεδονία», υπό οιανδήποτε μορφή αυτός περιέχεται στην ονομασία των Σκοπίων! Πολλοί ξένοι ρωτούν, γιατί επιμένετε τόσο στο θέμα της ονομασίας; Όμως υπάρχει λόγος! Πολλές δεκαετίες τώρα υπάρχει το «σλαβομακεδονικό» λόμπυ, πανίσχυρο στον Καναδά, ισχυρό στην Αυστραλία, ισχυρό στις Η.Π.Α. Αυτό το λόμπι δουλεύει γι’ αυτό που λέγεται η «Μεγάλη Μακεδονία».
Η «Μεγάλη Μακεδονία» που θα περιέχει τη Μακεδονία του Πιρίν, τα Σκόπια και την Ελληνική Μακεδονία. Η προπαγάνδα είναι πολύχρονη, και καλά χρηματοδοτημένη. Αλλά για να πετύχει ένα τέτοιο σενάριο- γιατί σενάριο είναι, δεν λέω ότι θα βγει πέρα, δεν θα το αφήσουμε να βγει πέρα- για να υπάρξει αυτό το σενάριο χρειάζεται μια «άγκυρα», χρειάζεται ένα όχημα αλυτρωτισμού, όπως έχει ειπωθεί, χρειάζεται να υπάρχει κάτι, ένα κράτος που να λέγεται «Μακεδονία». Αυτή είναι η σημασία του να μην υπάρχει στα σύνορά μας κράτος που να λέγεται «Μακεδονία», διότι αποτελεί απειλή εν δυνάμει. Αυτό είναι ένα από τα σενάρια για τη Βαλκανική χερσόνησο».

3. «Αρχιεπίσκοπος» Σκοπίων - Στέφανος (Ρώμη 24-5-2008 )

«Άγιε Κύριλλε, σήμερα, στη δική σου και τη δική μας Θεσσαλονίκη όλα όσα έκανες είναι πέτρινα. Σήμερα, στη γενέτειρά σου πόλη έχουν γίνει όλα στάχτη και σκόνη και δεν έμεινε ούτε γράμμα από τη γλώσσα τη δική σου και τη δική μας.
Στην περιοχή όπου τότε όλοι μιλούσαν όπως εσύ και όπως εμείς, σήμερα απαγορεύεται όχι μόνο να ομιλείται αυτή η γλώσσα αλλά και να υπάρχει. Δυστυχώς, εκεί διώκεται και εκτοπίζεται οτιδήποτε είναι μακεδονικό ενώ αμφισβητείται και το όνομα της χώρας και το όνομα της Εκκλησίας και η ίδια η αλήθεια».

4. Συλλαλητήριο στην Αυστραλία.
Την ίδια σχεδόν ώρα, με την ωμή διεκδίκηση της Θεσσαλονίκης στο πλέον υψηλό επίπεδο, από τον αυτοαποκαλούμενο Αρχιεπίσκοπο της σχισματικής ψευτο«Μακεδονικής Εκκλησίας» στη Ρώμη, μπροστά στον τάφο του Έλληνα Αγίου Κυρίλλου, υπό την παρουσία και αποδοχή του ίδιου του Πρωθυπουργού των Σκοπίων, εκτυλίχθηκε ταυτόχρονα στην Αυστραλία, ένα πρωτοφανές Σκοπιανικό Συλλαλητήριο ύβρεων και προκλήσεων, με αποκορύφωμα τη δημόσια διατύπωση εδαφικής διεκδίκησης της Θεσσαλονίκης, με μεγάλο πανό στο μέσον της Μελβούρνης!!!
Ειδικότερα, σε Συλλαλητήριο που διοργάνωσε η δήθεν «Μακεδονική Κοινότητα» των Σκοπιανών της Βικτώριας, στη Μελβούρνη, το Σάββατο 24 Μαΐου 2008, ξεδιπλώθηκαν χωρίς κανέναν ενδοιασμό, για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα και δημόσια, οι απαιτήσεις των Σκοπίων για την ίδια τη Θεσσαλονίκη, αφού σε πανό που επιδεικνύονταν μεγαλοπρεπώς κατά τη διάρκεια του Συλλαλητηρίου αναγραφόταν: «SOLUN WILL BE THE CAPITAL OF MACEDONIA again»!!! Δηλαδή, «Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ ξανά»!!! Και για να μη μένει καμιά αμφιβολία εικονίζεται στο πλάι της μεγάλης επιγραφής και ο Χάρτης με τη Θεσσαλονίκη, το Άγιον Όρος, τη Θάσο και τον 16ακτινο Ήλιο!!!
http://www.noiazomai.net/

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
Η σύγχρονη Ελληνική πολιτική εξουσία όπως αυτή εκφράζεται κυρίως από τα ΜΜΕ και τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ αποκαλεί απόψεις αντίστοιχες με αυτές του Στετίνιους και του Α. Παπανδρέου ως ακροδεξιές, φασιστικές και ρατσιστικές.
Μήπως τα τελευταία νέα αποδεικνύουν ότι το σενάριο που περιέγραφε ο Παπανδρέου μπαίνει σε εφαρμογή;
Κύριε Γεώργιε Παπανδρέου ο πατέρας σας άραγε ήταν εθνικιστής και ακροδεξιός ;
Οι διεκδικήσεις προβάλλονται πριν κατοχυρώσουν το όνομα. Φανταστείτε να το κατοχυρώσουν!!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
Επειδή η αντιπαράθεση σχετίζεται απολύτως με το όνομα του κράτους των σκοπίων οφείλουμε να θυμόμαστε ότι στην δεκαετία του 1970 μετά την διάσπαση του ΚΚΕ σε ΚΚΕ και ΚΚΕ Εσωτερικού οι μεν σύντροφοι του ΚΚΕ αρνούνταν έστω και να μιλήσουν με τους άλλους εφόσον δεν άλλαζαν το όνομά τους, οι δε σύντροφοι του ΚΚΕ Εσωτερικού αρνούνταν πεισματικά να το πράξουν για 20 χρόνια. Και τα δύο κόμματα προφανώς πίστευαν τότε ότι το όνομα ήταν η ψυχή τους και ήταν αυτό που σηματοδοτούσε την ύπαρξή τους και την ιδεολογία τους. Μέχρι και βιαιοπραγίες σημειώνονταν στα πανεπιστήμια τότε για το όνομα.
Για να δημιουργήσουν τον ΣΥΝ και προκειμένου να μπορούν να συζητούν το τότε ΚΚΕ Εσωτερικού άλλαξε το όνομά του σε ΕΑΡ.
Πόση υποκρισία και όχι μόνο, άραγε να κρύβουν οι θέσεις και των δύο σήμερα ότι το όνομα των σκοπίων δεν είναι το «κύριο ζήτημα» όπως συχνά λέει το ΚΚΕ και πιο συχνά ο ΣΥΝ και οι συνιστώσες του; Όταν οι ίδιοι κάποτε δέρνονταν μεταξύ τους για το όνομα, την αξία του οποίου πολύ καλά γνωρίζουν και ιστορικά το απέδειξαν πόση σημασία του δίνουν.
Σπάρτη 29 / 5 / 08
Ιωάννης Β. Σιτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: